ATPTENIS

ZABORAVIO DA JE BIO SPORTISTA Dolgopolov bi suspendovao sve ruske tenisere

Zbog haosa koji vlada na istoku Evrope, mnogobrojni sportisti iz Rusije uskraćeni su da nastupaju na zvaničnim takmičenjima. Njihovi klubovi su izbačeni iz Evrolige, reprezentacija i timovi su suspendovani i iz FIFA i UEFA takmičenja, a iz dana u dan stižu pritisci da se neka vrsta zabrane uvede i za tenisere i teniserke.

Tako su se Andrej Rubljov, Danil Medvedev i Karen Kačanov našli u nekoj vrsti nebranog grožđa, baš kao i njihovi sunarodnici. Međutim, ukrajinski teniseri, bivši i sadašnji traže da im se uopšte ne dopusti da se takmiče dok se sukob ne smiri. Najglasniji je Aleksandar Dolgopolov.

– Pustili su ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata. Mislim da to nije dovoljno – rekao je tako Dolgopolov, koji se trenutno nalazi na zoni dejstva u Ukrajini.

Ističe da poznaje sve njih, ali da misli da bi morali da se javno distanciraju od svega što se dešava u njihovoj zemlji trenutno.

– Znam te momke i lično. Protiv Danila sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vrijeđam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovaran za njihovu Vladu i predsjednika. To što su im sklonili zastave, znamo da ne menja ništa – rekao je Dolgopolov koji kao da je zaboravio da se bilo ko od sportista na svijetu može nači u koži ruskih sportista.

U međuvremenu se pojavila informacija da bi Danilu Medvedevu moglo da bude i zabranjeno učešće na predstojećem Vimbldonu, ako se ne odrekne stavova predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

– Već sam pričao sa ATP, rekao sam da su previše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru za Mis svijeta ili na dodjeli Oskara – rekao je Dolgopolov.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button