BIHRUKOMET

Ohrabreni sjajnim startom Dervenćani puni optimizma čekaju gostovanje u “Boriku”

Rukometaši Dervente na sjajna način otvorili su drugi dio šampionata upisavši dvije domaće pobjede, a predstojećeg vikenda očekuje ih i prvo gostovanje i to kod ORK Borca u Banjaluci.

U trijufima protiv Slavije i Jedinstva 2015 istakao se golman Gojko Topić koji je zbirno imao 23 odbrane i pokazao da će biti jedan od ključnih faktora ekipe u nastojanima da što prije obezbijedi opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Nakon dvije utakmice koje su iza nas, vidan je napredak u odnosu na prošli dio polusezone. U tome su nam pomogla nova pojačanja, koja između ostalog imaju  i veliko premijerligaško iskustvo. Donijeli su iskustvo i ozbiljnost u tim, treniramo dobro, što se pokazuje i na utakmicama. Kada je riječ o mojim odbranama, sve je lako kada ispred sebe imam igrače koji hoće i koji znaju igrati odličnu odbranu, pa meni ostane onaj lakši dio posla – hvali Topić saigrače.

Zbog svega toga sa umjerneim optimizmom čeka nedjeljni susret u Banjaluci.

– ORK Borac je ekipa koja zna da igra, što su pokazali nebrojno puta. Mlada su i poletna ekipa, njihovo oružje su kontre, ali i mi se nešto pitamo. Ne idemo sa bijelom zastavom, već da pružimo što bolji otpor pa na kraju krajeva i da pobjedimo – rekao je Topić.

Meč je na programu u nedjelju od 12 časova u sportskoj dvorani „Borik“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button