RUKOMET

ČOLINA VJERUJE U ČUDO Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu, napad mora da bude bolji

Selektor rukometaša BiH Toni Čolina nada se njegovi izabranici mogu napraviti malo čudo i nadoknaditi -7 iz Grčke u sutrašnjem okršaju u “Mejdanu”.

Grci su prvi meč predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo riješili u svoju korist sa 24:17, pa je pred rukometašima BiH jako težak posao. Ono što je jasno, igra u napadu mora da bude mnogo bolja, svjestan je toga i mladi stručnjak.

– Moramo biti efikasniji. Imali smo dosta prilika, ali ih nismo realizovali. Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da će nam publika pomoći da budemo bolji. Imaćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice i vjerujem da možemo uzvratiti na rezultat iz tog meča – rekao je Čolina.

Pola posla bi bilo gotovo ukoliko zaustave Haralamposa Maljosa, koji je čak 13 puta savladao Benjamina Burića i Nebojšu Bojića.

– Očekujemo njihov agresivan pristup, ali i naš napadački kvalitet. Igra jedan na jedan i dva na dva moraju doći do izražaja. Tamo smo bili u grču, nadam se da ćemo ovdje to prevazići – poručio je Čolina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button