BIHKOŠARKA

Moćna Budućnost u Višegradu stigla na korak od pol pozicije pred plej of

Košarkaši Budućnosti upisali su u derbiju 20. kola Prve lige Republike Srpske trijumf u Višegradu protiv Varde HE sa 85:58 i stigli na dva koraka od čelne pozicije pred plej of.

Bila je ovo 13. pobjeda Bjeljinaca u nizu do koje su došli lakše nego što su očekivali, pošto je Varda znala da namući favorite na domaćem terenu. Već poslije prve četvrtine imali su 12 poena viška, a u nastavku samo uvećavali prednost.

Milivoje Božović postigao je 19 poena, a Elmir Džafić je dao jedan manje, dok je Viktor Blagovčanin ubacio 14. U redovima domaćih fantastičan je bio nemanja Stanimirović sa 33 poena, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača koji su zajedno ubacili 25.  

Prijedor Spartak je lakoćom savladao Slobodu 73 i nastavio borbu za plej of. U ekipi Danila Palalića najbolji je bio Bojan Lulić sa 24 poena, 17 je postigao Marko Rudan, a po 15 su dali Srđan Lončar i Aleksandar Ivetić.

Rezultati 20. kola: Rogatica – Sokolac 80,55, Prijedor Spartak – Sloboda 73 92:68, Varda HE – Budućnost . Od 20 časova igraju: Slavija 1996 – Kozara. Sutra: Akademija Borac – Student Igokea, Drina Princip – Sutjeska.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button