EVROPAKOŠARKA

Šok u „Areni“: Alimpijevićeva Bursa u produžetku srušila Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi du od Burse u osmini finala Evrokupa. Turski tim je slavio poslije dodatnih pet minuta (103:95) nakon što je na volšeban način izborio produžetak! Nakon sjajne igre od sredine posljednje dionice do samog finiša meča činilo se da će tim Željka Obradovića opravdati ulogu favorita, ali se to nije desilo. Imali su „crno-bijeli“ pet poena na ulasku u 40. minut, vodili sa tri razlike i imali napad na sedam sekundi do kraja, ali je Jam Madar izgubio loptu, a Džon Holand pogodio za 84:84 i odveo meč u produžetak.

A tamo je Bursa nastavila sa sjajnom šuterskom partijom kojom je šokirala oko 20.000 “grobara”. Domaći nisu imali odgovor za Endruza i Holanda koji su pogađali iz svih pozicija.

Ovo je sigurno ogromno iznenađenje i šok za “crno-bijele” koji su imali velike ambicije u Evrokupu, a navijači su se nadali da bi čak mogli otići do samog kraja. U Partizanu je 23 poena dao Aleksa Avramović, a 20 je postigao Matijas Lesor. Na drugoj strani briljirao je Endru Endruz sa 24 poena, osam skokova i deset asistencija, Onuralp Bitim imao je 17, a Holand poen manje. Bursa će u čettvrtfinalu igrati sa Cedevita Olimpijom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button