BIHKOŠARKA

VELIKO UZBUĐENJE U BIJELJINI Njegovanović junak brejka „sokolova“!

Košarkaši Slavije 1996 napravili su brejk na startu finalne serije prvenstva Republike Srpske jer su trojkom Filipa Njegovanovića u posljednjim sekundama savladali Budućnost u Bijeljini sa 80:78!

Nevjerovatno uzbudljiva utakmica riješena je na fantastičan način, a ulogu junaka prigrabio je večeras najbolji akter na terenu. Njegovanović je držao „sokolove“ u igri, bio posebno inspirisan u samoj završnici i pokazao da njegov tim itekako ima čemu da se nada u ovoj seriji, bez obzira što Budućnost ima ulogu favorita.

Sam početak meča nije nagovještavao ovakva uzbuđenja jer su domaći prvu četvrtinu dobili sa 26:13, u drugoj su držali situaciju pod kontrolom jer su u jednoim trenutku imali maksimalnih 18 poena viška, ali se momci Aleksandra Damjanovića nisu predavali.

Smanjivali su prednost gotovo iz napada u napad i uveli meč u neizvjesnu završnicu. Prvi put osim početnih 2:0 poveli su na dvadesetak sekundi do kraja kada je Njegovanović iskoristio oba slobodna bacanja, ali je u narednom napadu uzvratio Haris Ćurevac za minimalno vođstvo Bijeljinaca (78:77). Na semaforu je stajalo 17 sekundi kada je Slavija krenula u posljednji napad, a Njegovanović ga je riješio na sedam sekundi do kraja trojkom za veliki trijiumf ekipe iz Istočnog Sarajeva.

Domaće su predvodili momci koji imaju i najviše iskustva u ovakvim utakmicama. Haris Ćurevac je postigao 18 poena, Milivoje Božović 16, a Dinko Peljto 14 uz čak deset asistencija. Ipak, to nije bilo dovoljno za 18. uzastopnu pobjedu, jer je Slavija imala vrlo raspoloženog Njegovanovića koji je postigao 22 poena uz četiri trojke iz sedam pokušaja.  

Odlično ga je pratio Dušan Elez sa 19, a 13 je postigao kapitenn Darko Damjanović.

Drugi meč na programu je 30. aprila u Istočnom Sarajevu, a pehar i plasman u Ligu BiH obezbijediće ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button