KOŠARKAREGION

DRAMA, TENZIJE I LESOROVA GLUPOST Zvezda stigla do velikih 2:0 i došla na korak od titule i Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugom meču finala ABA lige (85:81), te došli na pobjedu od odbrane pehara i sigurnog mjesta u Evroligi iduće sezone.

Za razliku od prve utakmice večeras je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ viđena prava drama, ali je Zvezda ipak pokazala veću raznovrsnost, iskustvo i mirnoću iako je nesportski faul Branka Lazića dao Partizanu šansu da stigne do izjednačenja ili eventualno pobjede. Ipask, Zek Ledej je promašio jedno bacanje, a potom Matijas Lesor napravio glupost namjerno promašivši drugo bacanje pri rezultatu 83:81 napravivši prestup.

Gotovo tri četvrtine Zvezda je kontrolisala situaciju na terenu. U prvom poluvremenu odlično je momke Dejana Radonjića služio šut, pa su u nekoliko navrata imali 12 poena prednosti. Sločno je bilo i u trećem periodu do pred sam kraj kada je Partizan stisnuo u odbrani, ali nije uspijevao da to materijalizuje u napadu. Zato jeste početkom posljednjeg perioda kada je serijom 9:2 došao na -2 (64:62), da bi u trojkom Alekse Avramovića poveo sa 68:66.

Nikola Kalinić najbolji u Zvezdi

Odmah u narednom napadu uzvratio je Nikola Kalinić koji je sjajno odigrao ovaj meč za razliku od prvog. Spektakularno zakucavanje Ostina Holinsa i inteligencija Luka Mitrović odveli Zvezdu na 78:73, dok su na drugoj strani griješili Zek Ledej i Kevin Panter. Partizan je imao šansu, ali je nije iskoristio, pa je Zvezda stigla do velikih 2:0.

Kalinić je postigao 25 poena Mitrović 12, a Holins 10, dok je na drugoj strani Avramović dao 21, Lesor 18, a Mur 14.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brians club
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button