BIHKOŠARKA

Sramota za sramotom KS BiH: Niko se nije pojavio na završnici juniorskog prvenstva, najbolji ostali bez medalja!

Juniori Igokee osvojili su titulu šampiona BiH jer su bili najbolji na završnici koja je održana u dvorani “Borik”, iza sebe ostavivši domaći Borac i Sparse, ali se umjesto igre mladih košarkaša po završetku turnira priča o novoj sramoti Košarkaškog saveza BiH.

Nakon što se nisu udostojili da dodijele pehar i medalje seniorima Igokee koji su osvojili krunu, pa su u predvečerje “prozora” ostali bez selektora vedrana Bosnića, osramotili su se i danas, jer niko od njih nije došao u Banjaluku i ne daj Bože donio medalje, te ih okačio oko vrata momcima koji bi trebali da budu budućnost reprezentacije.

– Ovo je nezapamćen skandal koji će stvoriti dodatni jaz i animozitet između klubova i KS BiH. Igrači koji su nastupali juče i danas u “Boriku” će za tri sedmice da predstavljaju BiH na internacionalnoj sceni, istu tu BiH čiji se funkcioneri nisu udostojili da nazovu organizatora turnira i da ispoštuju protokol koji je definisan samim pravilnikom takmičenja. Da li se KS BiH odlučio na ovaj potez jer se nalaze u lošoj finansijskoj situaciji (za koju su sami krivi) ili je u pitanju neka druga problematika, insistiramo da se otkrije u što skorijem period – navedeno je u saopštenju na stranici KK Borac, a koju su zajednički potpisala sva tri kluba učesnika završnice.

U čudu je bila i publika, jer je izostala svečana ceremonija koja se u ovakvim prilikama organizuje u svom zemljama svijeta, ali ne i BiH.

– Ovaj turnir je trebao juniorima Borca, Igokee i Sparsa ostati upamćen kao najljepši sportski događaj u njihovim kratkim karijerama, dok su oni nagrađeni tako što nisu primili pehare i medalje koji su im trebali pripasti. Za ovakav skandal moraju odgovarati odgovorni iz saveza. U slučaju da se to ne desi i ova sramota prođe ispod radara javnosti, onda se nemojte pitati kada vas i vase predstavnike neko ne bude poštovao u drugim klubovima – zaključuju u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button