KOŠARKANBA

Preminuo nekadašnji pik prve runde drafta Kejleb Svanigen

Tragedija u košarkaškom svijetu, nekadašnji talenat univerziteta Perdju i pik prve runde Kejleb Svanigen preminuo je u 26. godini.

Uzroci prerane smrti još nisu objavljeni, mada je poznato da je Svanigen imao teško odrastanje u kojem se borio sa pretjeranom gojaznošću i životom na ulici, a posljednje fotografije prije smrti pokazale su da je u kratkom roku ponovo nabacio dosta kilograma.

Krilni centar rodom iz Indijanapolisa uspio je da prebrodi teške dane odrastanja i postane Ol-Amerikan nastupajući za Perdju, poslije čega je uplovio u NBA vode. Biran je 2017. godine kao 26. pik od strane Portlanda, mada mu profesionalna karijera nije bila ni izbliza kako se očekivala da će biti…

Tokom godina provedenih u NBA ligi Portland i Sakramento su ga stalno razmjenjivali, a posljednji angažman imao je u matičnom klubu 2020. godine. Kada je počela pandemija virusa korona odlučio je da ne ide sa ekipom u “balon“ i poslije toga više nikada nije zaigrao.

Svanigen je jednom prilikom priznao da ga je gojaznost pratila kroz cijelu osnovnu i srednju školu, poslije čega se sredio jer je želio da igra u NBA ligi.

Ipak, smrt ga je stigla prerano…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button