EVROPAKOŠARKA

Jokić pokazao Janisu ko je MVP i u dodatnih pet minuta slomio Helene za vrlo bitan trijumf “orlova”

Košarkaši Srbije upisali su vrlo važnu pobjedu u kvalifikacijama za Mundobasket jer su poslije produžetka savladali Grčku sa 100:94 (87:87).

Fenomenalnu partiju pružio je MVP najjače lige na svijetu Nikola Jokić koji je završio meč sa 29 poena, ali je preuzeo odgovornost u produžetku i trasirao put “orlovima” ka trijumfu u prepunoj “Beogradskoj areni”. Somborac je ostavio sve na parketu i pokazao koliko mu je stalo da sa srbijom napravi veliki uspjeh. Na drugoj strani briljirao je Janis Adetokumbo koji je brojao do 40, ali je i to bilo uzaludno.

Sjajnu podršku Jokić je imao u Ognjenu Jaramazu koji je preuzeo odgovornost nakon povrede Vasilija Micića i postigao dosta važnih poena. Utakmicu je završio sa 15, a kapiten Vladimir Lučić 14. Srbija je mogla meč da riješi u osnovnih 40 minuta, ali je odigrala smušeno u odbrani, što su Heleni iskoristili. Svetislava Pešića kao i sve navijače brine povreda Vsilija Micića koji je tokom druge četvrtine sa bolnom grimasom napustio teren pošto je povrijedio skočni zglob.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Cliquez ici
  2. Povratni ping: พรมรถ
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button