EVROPAKOŠARKAREGION

VLADIMIR JOVANOVIĆ Želim dopadljivu Zvezdu, pritisak prihvatam VIDEO

Već sa 28 godina bio je asistent u FMP Železniku, vodio je tim Crvene zvezde do 16 godina, potom bio glavni trener FMP-a i Cibone, da bi ljetos sjeo na klupu Zvezde. Riječ je o Vladimiru Jovanoviću, nasljedniku Dejana Radonjića na mjestu trenera crveno-belih.

Pred start nove sezone, Jovanović za Sport klub govori o svom timu, ambicijama, svojoj trenerskoj filozofiji, učenju i brojnim drugim temama.

– Mnogi timovi se sreću sa tom situacijom – nema mnogo vremena za trening, za period adaptacije za igrače među sobom i sa stručnim štabom. Pripremni period je kraći nego inače, ali trudili smo se da ga iskoristimo na najbolji mogući način. Prijateljske utakmice pokazale su nam i dobre i loše stvari, mislim da je to dobro za moj tim jer ima mnogo prostora za napredak i u odbrani i u napadu. Siguran sam da ćemo za dva meseca izgledati bolje, to je normalno i očekivano – rekao je Jovanović za Sport klub i dodao:

– Ovo je tim koji ima karakter i iskustvo – mnogo je igrača od prošle godine i onih koji već u genima imaju osvajanje trofeja i znaju šta znači osvajanje trofeja. Trudićemo se da igramo dobru i dopadljivu košarku, ali i da ostvarimo ciljeve koji su ispred nas. Imamo potencijal da igramo dobro u oba pravca, iako smo imali kadrovskih problema – Nemanja Nedović, koji je veoma važan za naš sistem, praktično nije odradio nijedan trening s ekipom. Iz odbrane ćemo gledati da stvaramo lake poene.

Na pitanje koje su osnove njegovog pogleda na košarku, trener Zvezde odgovara:

– Trener sam koji voli da igra brzu i modernu košarku, sa mnogo opcija iz tranzicionog napada. To treba da krene iz čvrste odbrane. Ipak, svaki trener treba da bude dovoljno pametan da može da se prilagodi svom timu, i da iskoristi sve prednosti igrača koje ima, a da sakrije njihove slabosti, i da to uklopi u paket. Moji timovi ne igraju uvek isto, iako svi mi imamo neku ideju i želju – nije uvek moguće sprovesti ih.

Jovanović ističe da nema konkretnog trenerskog uzora, ali…

– Mnogo sam posećivao seminare, i naše i strane, edukovao sam se. Kao u svakom poslu, u trenerskom poslu je bitna svakodnevna edukacija. Od svakog trenera sam pokušao da uzmem nešto što mi se sviđa, a i kada vidim da nešto nije dobro, i to mi je pomoglo. Imao sam sreće da sarađujem sa sjajnim stručnjacima, neću da nabrajam da ne bih nekoga zaboravio.

Trener Zvezde kaže da će u Evroligi njegov tim ići utakmicu po utakmicu.

– Želimo da stignemo što dalje možemo, da u svakom meču idemo na trijumf. Nemamo zacrtan cilj u smislu broja pobeda ili mesta na tabeli, ali želimo da pobedimo svakog protivnika.

S obzirom na to da je Jovanović mlad stručnjak, tek mu je 28 godina, mnogi se pitaju hoće li moći da se nosi sa svime što klupa Crvene zvezde podrazumijeva.

– Onog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao, bio sam spreman da prihvatim i pritisak. Verujem u ovaj tim, verujem u rad – kada čovek daje sve od sebe, ne treba da se brine bar u tom smislu, zna da je uradio sve što je do njega i da može mirno da izađe pred ogledalo. Crvena zvezda je jedan od najvećih klubova u državi, mnogo je fenomenalnih navijača koji uvek očekuju pobede, a mi ćemo dati maksimum da stvari uradimo na najbolji mogući način.

Jovanović je govorio i o prilagođavanju Džejlena Adamsa, mladom Nikoli Topiću, zgusnutom rasporedu, punom Pioniru, stvaranju hemije u timu…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: vigrxplus
  2. Povratni ping: dumps shop
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button