KOŠARKANBA

JOKIĆ PRED FINALE ZAPADA Sve je novo i mi i Lejkersi

Košarkaši Denvera i Los Anđeles Lejkersa u noći između utorka i srijede od 2.30 sati otvaraju finale Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić, sa novom frizurom i novim mentalitetom predvodiće svoje Nagetse protiv Lebrona Džejmsa i Lejkersa.

Biće ovo drugo konferencijsko finale Denver Nagetsa protiv Los Anđeles Lejkersa od 2020. godine.

Jokić kaže da će ovo biti novo iskustvo protiv novog tima, a srpski košarkaš je upitan i šta je naučio iz poraza Nagetsa u pet utakmica od Lebrona Džejmsa i Lejkersa u “balonu”.

– Iskreno rečeno, ništa. Ne sećam se toga – rekao je Jokić.

Nagetsi i Lejkersi posljednji put su odmjerili snage 9. januara, a tim iz “grada anđela”, Lejkersi, su znatno promijenili sastav, a od ekipe koja je osvojila šampionski prsten 2020. ostali su samo Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Dres Lejkersa više ne nose Rasel Vestbruk, Patrik Beverli, Kendrik Nan, Huan Toskano-Anderson, Tomas Brajant, dok su tim pojačalii Rui Hačimura, Dianđelo Rasel, Džered Vanderbit, Malik Bizli, Mo Bamba i Tristan Tompson.

– Nismo igrali sa ovim timom Lejkersa. Ovo će biti u suštini novi tim za nas. Verovatno je sve novo, sve je drugačije. Igraju neverovatno u ovom plej-ofu. Od kraja trejda, igraju zaista dobro – kaže centar Denvera.

Jokić se nada da će Lejkersi vidjeti i drugačiji tim Nagetsa i u ovoj reprizi finala Zapadne konferencije.

– Iskusniji smo. Bili smo u finalu i ranije. Sada igramo u drugačijim okruženju od balona. Tako da mislim da smo samo iskusniji, igrali smo više zajedno – rekao je Jokić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button