KOŠARKA

TRIPL-DABL JOKIĆA Marej nestvaran – Denver vodi 2:0! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 108:103, u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je sedmi tripl-dabl u ovogodišnjem plej-ofu, ali najveće zasluge za pobjedu idu Džamalu Mareju.

Marej je igrao katastrofalno tri četvrtine, međutim, u četvrtoj je zaigrao kao najbolji košarkaš na svijetu. Kanađanin je postigao 23 poena u četvrtoj četvrtini od ukupno 37.

Jokić je utakmicu završio sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, a zanimljivo da nije postigao koš u posljednjoj dionici. Srpski košarkaš je vukao tri četvrtine, a zatim je u četvrtoj prepustio lidersku ulogu Mareju.

Džamal je gotovo sve pogodio i Denver je uspio da slomi otpor Lejkersa, koji su tri četvrtine bili bolja ekipa na terenu.

Kod Lejkersa Rivs i Džejms su postigli 22 poena, Hačimura 21, a Dejvis 18, ali uz očajnih 4-15 iz igre.

Na startu utakmice vidjeli smo u kom smjeru će otići utakmica, u smjeru koji više odgovora gostima iz Los Anđelesa.

Veliki broj ličnih grešaka, pogotovo igrača Denvera, a potom i pogrešnih odluka arbitara, na obje strane. Ritam nije postojao, mnogo je bilo promašaja i dobili smo potpuno drugačiju utakmicu od prve.

Poslije prve četvrtine na semaforu je bio neriješen rezultat, 27:27.

Početak druge dionice bio je jako važan, pošto su to bili minuti bez Jokića na terenu. I Denver je podbacio. Napad je izgledao jako loše, odbrana takođe i Lejkersi su preko Hačimure došli do dvocifrene prednosti, 32:42.

Međutim, potom su i gosti stali. Ekipa Darvina Hema punih pet minuta nije postigla koš iz igre i Nagetsi su uspjeli da se vrate, 48:49. Ipak, nisu bili u stanju da preuzmu vođstvo, a ni da poentiraju do kraja poluvremena. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 48:53.

Nikola Jokić je za poluvrijeme imao 16 poena, osam skokova i pet asistencija.

Treća četvrtina nije dobro počela po domaćina, Lejkersi su spremno dočekali ovaj period i krenuli furiozno.

Veoma brzo stigli su do dvocifrene prednosti (62:72), ali, baš kao i u prvom poluvremenu, u jednom trenutku su stali, što je Denver iskoristio.

Preko Jokića, Portera i Brauna, Nagetsi su uspjeli da uhvate priključak i izjednače. Trebalo bi spomenuti i Mareja, u negativnom kontekstu, pošto je igrao jako loše.

I sa takvim Džamalom, Denver je uspio da ostane u egalu, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 76:79 za Lejkerse.

Bili su Lejkersi bolji tokom 36 minuta igre, ali, meč traje 48. Denver je nošen Marejom uspio da preokrene i od tog trenutka pa nadalje bilo je jasno da će se Lejkersi teško vratiti u utakmicu.

Ipak, uspjeli su preko Rivsa, Lebrona i Dejvisa, međutim, baš kao i u prvoj utakmici, loše su odigrali posljednji minut. Denver zasluženo pobejđuje i sada se serija seli u Los Anđeles.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button