BIHRUKOMET

RS RS: Sjajna godina iza nas, u ovoj fokus na omladinske kategorije!

Iza rukometnog saveza Republike Srpske je jedna od najboljih godina u tri decenije postojanja ove organizacije, poručio je na konferenciji za mediji prvi čovjek saveza Marinko Umičević.

On je zadovoljan onim što je urađenoi tokom 2022. godine koja je bila i slavljenička jer je savez proslavio 30. rođendan. On nije mogao a da ne istakne podršku vlasti bez koje bi bilo kakav iskorak bio nemoguć.

– Prošlu godinu odradili smo najbolje od svih do sada. Zahvaljujući Vladi Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku od koga smo dobili 200.000 KM pomogli smo klubovima kojima je svaka marka dragocjena. Premijerligaši i klubovi Prve lige dobili su po 3.000, a drugoligaši po 2.000 KM. Mnogima od njih ovo je bila značajna injekcija da završe sezonu – rekao je Umičević.

Ono na šta je posebno ponosan jeste što će pod organizacijom Saveza i uz pomoć ŽRK i RK Borac u junu biti održan kamp “Loptu u ruke”, koji će za cilj imati promociju ovog trofejnog sporta.

– Na porstoru Republike Srpske egzistira 108 klubova koji imaju omladinske kategorije i to je naša najveća snaga i budućnost. Bez njih nije potreban ni savez ni ništa. Zato čćemo od 24. do 30. juna u Banjaluci okupiti najtalentovanije rukometaše i rukometašice rođene od 2006. do 2012. godine. Igraće se u „Boriku“ i dvorani „Centar“, a nadam se da će do tada biti završen i novi stadion sportskih igara koji je neposredno kraj prostorija RS RS. Zahvalan sam gradonačelniku Drašku Stanivukoviću što je odlučio da to napravi na moj i prijedlog RS RS. Tu će biti teren za basket, rukometni stadion, tribine, svlačionice u Sokolskom domu, tako da će novi stadion sportskih igara biti ponos Banjaluke i rukometa. Promoteri kampa biće bivši i sadašnji igrači od Arslanagića, Peruničića, do Panića i Vranješa – naglasio je Umičević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button